Değerli ziyaretçimiz, Yeni Zelanda’ ya seyahat etmeyi planlıyorsanız öncelikle bazı bilgileri netleştirmeniz gerekiyor onlarda şöyle ki hangi tarihler arasında orada kalacaksınız, amacınız ne, uçak ve otel rezervasyonlarınızın önceden yapılması, seyahatiniz boyunca tüm harcamaları ne şekilde finanse edeceğiniz bunların hepsini önceden belirtmeniz gerekiyor.
Yeni Zelanda Konsolosluğu, bu ülkeyi ziyaret edecek kişilerin mutlaka niyetlerini bilmek ister ve bu niyetlerinin de onların deyimi ile ‘Bona Fide’ yani hakiki ve iyi niyetli hareket etmek manasına gelir. Bu şekilde olmalarını istiyor ve bunu daha ülkeye giriş yapmadan bildirmeniz gerekiyor. Yeni Zelanda Konsolosluğu seyahat edecek kişinin niyetinin gerçekten sadece turizm olduğunu burada yasaları ihlal etmeden kalacağını ve ülkeyi yasa dışı bir biçimde terk ederek gitmeyeceğinden emin olmak için bazı kanıtlar istiyor.
Başvuru yaptığınız evrakların içinde bunu kanıtlayacak bazı belgeleri de eklemenizi istiyor. Turizm, İş, eğitim, seminer, konferans, fuar, dil okulu, aile ya da arkadaş ziyareti gibi bunlardan hangisi seyahat sebebiniz ise bunu kesin olarak açık ve de doğru şekilde başvuru dosyanızda belirtmelisiniz. Aksi halde başvurunuz onaylanmaz. Yeni Zelanda Turistik Vizesi için gereken evrakları firmamıza hazırlayıp gönderdiğiniz takdirde vize süreciniz başlar ve takriben 25 gün içerisinde de sonuç belli olur.
Sizin için genel bir liste hazırladık ama bilmeniz gereken bir şey var oda her başvuru yapanın kendi özel durumuna göre bu liste değişebiliyor. Asıl liste siz firmamız ile iletişime geçtiğinizde oluşacaktır.
Not: Öncelikle başvuru yaptığınız evraklardaki anlatım dili kesinlikle İngilizce olması gerekiyor. Çeviri yaptıracaksanız bunun için çevirmenin imzası ve kaşesinin olması gerektiğini bilmelisiniz. TRA Danışmanlık olarak müşterilerimize çevirmenlik hizmeti de sağlıyoruz bu konuda da içiniz rahat olsun.
Yeni Zelanda Turistik Vizesi için Gerekli Evraklar
1-) Pasaport
Pasaport en önemli olan belgedir, bitiş tarihinden sonra da 6 ay geçerli olmasını istiyorlar ve eski pasaportunuz varsa onu da inceleme yapmaları için mutlaka sunmalısınız.
2-) 2 Adet Biyometrik Fotoğraf
Son 6 ay içinde yüzünüzün net olarak göründüğü saçlarınızın alnınızı veya yüzünüzü kapmadığı bir şekilde çekilmelisiniz.
3-) Şahsi Dilekçe
Bizzat kendinizin yazmış olduğu ve içinde seyahat tarihlerinizin belirtildiği, amacınızın ne olduğu ve seyahat masraflarını nasıl ödeyeceğiniz konularının İngilizce olarak anlattığınız bir dilekçe olmalıdır.
4-) Kimlik Fotokopisi
Size ait olan kimliğinizin arka ve ön yüzünün fotokopisi
5-) Tam Vukuatlı nüfus aile kayıt örneği
Nüfus kayıt örneği için e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak ‘Nüfus kayıt örneği sorgulama’ kısmına giriş yaparak kayıt örneğinden aile bölümünü seçerek varsa eski eşinize kadar tüm bilgilerinizi dosya halinde barkodlu olarak indirebilirsiniz. Yahut da mail olarak bize gönderebilirsiniz.
6-) Adli Sicil Kaydı
Bunu da yine e-devlet şifrenizle sisteme girerek barkodlu olarak çıkarabilirsiniz. Sisteme yaptığınız girişten sonra adli sicil kaydı sorgulama bölümünü tıklayıp yabancı ülke tercümeli şeklinde seçip dosyayı indirebilirsiniz. Bu işlemi Konsolosluk için ve İngilizce seçimleri ile dosya oluşturmak kaydı ile yapmalısınız. Hepsini yaparak dosyayı indirip yazdırın veya tarafımıza mail ile gönderin.
7-) Otel ve uçak rezervasyonu veya satın alım belgesi
Seyahatiniz için yaptığınız tüm rezervasyon bilgilerini bize ulaştırmalısınız veya bir tur ile geliyorsanız bununla ilgili olarak da broşür ve doküman gibi belgeleri rezervasyon bilgilerinizi nerelerde konaklama yapacaksanız bunların hepsini firmamıza göndermelisiniz. Daha otel ve uçak rezervasyonu yapmadıysanız geçici bir rezervasyon yaparak başvuru işlemlerinizi ancak bu şekilde başlatabiliriz.
8-) Banka hesap özeti
Size ait olan ve son 3 ayın hesap hareketlerini gösteren içinde en az 10.000tl bakiyesi bulunan dökümünüzü banka imza sirküleri de dahil olarak almalısınız.
Not: Yeni Zelanda Konsolosluğu, bankada bulunacak parayı kalacağınız gün sayısı ile Yeni Zelanda dolarını çarparak hesap yaptığı için tamda o kadar bankada paranızın olmasını şart koşuyor. Öyle ki daha uçak ve otel ücretleriniz için ödeme yapmadıysanız onları da hesaplayarak bu paranın için de olmasını gerektiğini bildiriyor. Bu konuyla ilgili firmamızdan yardım alabilirsiniz.
9-) Erkek başvuru sahipleri için Askerlik Durumu Belgesi
Askerlik ile ilgili durumunuzu e-devlet şifreniz ile sistemden barkodlu olarak çıktı alabilirsiniz ve ‘Askerlik Durum Belgesi’ sorgulayarak dosyayı indirebilir ve yeni bir belge de oluşturabilirsiniz. Veya mail ile bizlere gönderebilirsiniz.
10-) 16 yaşından küçük başvuru sahipleri için Muvafakatname
Yaşı 16'dan küçük olanlar için tek başına veya ebeveynlerinden sadece bir tanesi ile Yeni Zelanda’ ya seyahat etmek isteyenler için noterden onaylı bir muvafakat name hazırlamaları zorunludur.
11-) Eğer varsa Avustralya vizeniz
Yeni Zelanda’ ya Avustralya üzerinden gelecekseniz ya da buradan sonra Avustralya’ ya gitmek gibi bir planınız var ise elinizdeki elektronik vize görüntüsünü ya da hala tamamlanmadıysa bile başvuru yapmış olduğunuz belgeyi mutlaka göstermelisiniz. Bu vize başvurunuzu da olumlu etkileyecektir.
12-) Eğer varsa tapu ve araç ruhsatlarınız
Size ait olan taşınmazlarınızın tapu evrakları.
13-)- Eğer çalışıyorsanız, şirket evraklarınız
-Şirket izin Dilekçesi (bu dilekçeyi çalıştığınız şirket hazırlayacak antetli kâğıda başvuru yapanın ad ve soyadı. Şirketteki konumu, seyahat tarihleri, masrafları kimin finanse edeceği, amacı açık olarak yazılmalıdır. Bu dilekçe kesinlikle İngilizce olmalıdır. Ayrıca üzerinde kaşesi ve de ıslak imzasının bulunması gerekiyor.
-Faaliyet belgesi (son 3 ayınızı bildiren orijinal ıslak imzalı ya da elektronik imzalı belge)
-Ticaret sicil gazetesi (bununda fotokopisi olmalı)
-Vergi levhası (mutlaka fotokopisi bulunmalıdır)
-İmza sirküleri (şirketinize ait sirkülerin fotokopisi)
-SGK İşe Giriş Bildirgesi
-Maaş Bordrosu (ıslak imzalı ve kaşeli olan son 3 ayınızın bordrosu)
-SGK 4A Hizmet Dökümü (bunu da e-devlet şifreniz ile sisteme girerek barkodlu olarak çıkarabilirsiniz. Sisteme SGK tescil ve hizmet dökümü yazarak tüm dosyayı indirebilirsiniz. Yahut da mail ile firmamıza gönderebilirsiniz.
Not: Bahsettiğimiz şirket evrakları sadece özel sektörde çalışanlar içindir. Farklı meslek grubundakilere doktor, mimar, avukat gibi bunlar için evraklar farklı hazırlanabiliyor.
14-) Eğer emekliyseniz emeklilik evraklarınız:
-Emekli olduğunuzu gösteren belge (e-devlet şifreniz ile çıkarabilirsiniz)
-Emekli maaşınız hangi bankaya yatıyorsa o bankanın hesap özeti (son 3 ayın hesap özeti olmalı ve en az 10.000tl paranızda sizin adınıza imza sirküleri ile birlikte olmalıdır)
15-) Eğer çalışıyorsanız öğrenci ya da ev hanımıysanız sponsor evraklar:
Size ait bir geliriniz yoksa ve size (anne-baba veya eşiniz) sponsor olacaksa sizin için başvuru evraklarını hazırlamalı ve sponsor olduklarına dair belgeleri sunmalılar. Sponsorunuz çalışıyorsa 13.maddedekileri emekliyse de 14. Maddedeki yazılı olan evrakları hazırlamalılar. Sadece bu kadar değil sponsorunuz olan kişi İngilizce bir mektup yazıp sunmalıdır.
Yeni Zelanda’ ya yapmayı düşündüğünüz seyahat amaçlı geziniz için gerekli olan evrakların tam ve eksiksiz hazırlanması başvuru sürecinin sağlıklı ilerlemesi ve de ücretlerle ilgili bilgi için telefon numaralarımızdan veya e-posta adresimiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz.