90 gün altı Slovakya Schengen vizesi ile diğer 27 Schengen üye ülkelerine de seyahat edebileceksiniz ancak dikkat etmeniz gereken en önemli detay ilk giriş yapacağınız ülke kesinlikle Slovakya olmalıdır. 90 gün altı Slovakya Schengen vizesi için başvuru öncesinde hangi vize kategorisine başvuru yapılacağı netlik kazanmalıdır. Yapılacak olan ziyaretin amacı doğru ve net bir şekilde belirlenmeli ve bu amaca uygun olan vize türüne başvurulmalıdır. Evrakta tutarsızlık yalan veya eksik beyanatlar reddedilme gerekçesi sayılacaktır. Kuruluşumuz başvuru sahiplerine tüm vize süreci boyunca yardımcı olacaktır. 90 gün altı Slovakya Schengen vizesi başvuru türü, randevu ve gerekli evraklar konusunda çağrı merkezinden yardım alabileceksiniz.
TRA.Pasaport ’un Yetki Alanları Nelerdir?
90 gün altı Slovakya Schengen vizesi başvurusu alanında hizmet sunan TRA.Pasaport; vize randevu alımında, evrak kontrollerinin yapılmasında ve bu sayede eksiksiz ve tam bir evrak hazırlığı yapılabilmesinde ve başvuru sahibi adına vize başvurusu yapma alanlarında hizmet vermektedir. Bunun dışında vizeyle ilgili verilecek karar tamamıyla büyükelçilik ve başkonsolosluk yetkisinde olmaktadır. Türkiye’deki tüm illerden yapılan başvurularda, vize başvurusu değerlendirme ve başvuruya karar verme yetkisi Ankara Slovakya Büyükelçiliği ve İstanbul Slovakya Başkonsolosluğu’ndadır.
90 Gün Altı Belçika Schengen Vize Başvuru Çeşitleri
Tüm evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanmış olan bir dosyanın işlem süresi, posta süreleri hariç olmakla birlikte bir hafta ile on iş günü arasındadır. Vize başvurusunun ne zaman yapıldığı bu alanda önem teşkil etmektedir. Çünkü vize başvurusu işlemlerinde birtakım aksilikler meydana gelebilir ve bu aksilikler planlanan seyahat için engellere yol açabilir. O nedenle vize başvurusunun ne zaman yapılacağı iyi ayarlanmalı ve mümkünse olabilecek en erken tarihte vize başvurusunda bulunulmalıdır. Vize başvurusunun değerlendirilme süresi boyunca Slovakya Büyükelçiliği’nin ya da Konsolosluğu’nun başvuru sahiplerinden ek evrak talebinde bulunma hakkı saklıdır.
Slovakya Konsolosluğu’ndan alınan 90 gün altı Slovakya Schengen vizesi, Slovakya’ya belli sürelerde olan girişler için geçerli olan bir vize türüdür. Slovakya için başvuruda bulunan vize, Schengen vizesi üzerinden işlem görür. Bu nedenle Slovakya vizesi ile Schengen bölgesindeki ülkeleri 90 güne kadar ziyaret etme hakkı elde edilir. Ancak kişilerin vize başvurularını, ilk olarak hangi ülkeye gideceklerse o ülke konsolosluğundan yapmaları gereklidir. Slovakya Konsolosluğu’ndan alınan giriş vizesi, Slovakya’ya ve diğer Schengen bölge ülkelerine giriş hakkı tanısa da bu ülkelere girişi garanti etmemektedir. Çünkü ülke girişleri her durumda sınır güvenliği sorumluluğunda yer alır. Kişiler aldıkları Schengen vizesi ile aşağıdaki ülkeleri ziyaret edebilmektedirler.
Slovakya, Avusturya, İsviçre, Belçika, İsveç, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Danimarka, Estonya, Slovenya, Finlandiya, Portekiz, Fransa, Polonya, Almanya, Norveç, Yunanistan, Slovakya, Macaristan, Malta, İzlanda, Lüksemburg, İtalya, Litvanya, Letonya.
Slovakya için başvuruda bulunulan vize bir Schengen vizesidir. Bir kişinin Schengen bölgesine kaç defa giriş yapabileceğini gösterense vize giriş sayılarıdır. Birkaç Schengen ülkesine yapılan tek defalık ziyaretlerde, tek girişli vizeyle seyahat eden kişilerin bu bölgeye bir defa girme hakları vardır. Yani bu kişiler Schengen bölgesinden ayrıldıklarında bu bölgeye tekrar giriş yapamazlar.
Çok girişi vizeye başvuruda bulunmuş olanlarsa Schengen bölgesine birden fazla giriş-çıkış yapma hakkına sahip olurlar. Çok girişli vize sahipleri, vizenin geçerli olduğu süre boyunca Schengen bölgesine birçok defa giriş-çıkış yapabilirler.
Bir kişinin 90 gün altı Slovakya Schengen vizesi başvurusu reddedildiğinde, o kişi yeni vize başvurusunu istediği herhangi bize zamanda yeniden yapabilmektedir. Yapılan her başvuru kendi içinde değerlendirilir ve tüm vize süreci baştan sona dek yeniden işler. Fakat vize başvurusu reddinden sonra kişinin vize başvuru koşullarında bir değişiklik meydana gelmemişse ya da kişi önceki başvurusunun neden reddedildiğini bilmiyorsa o zaman yeni yapılan başvurunun da reddedilmesi yüksek olan bir ihtimaldir. Ancak böyle kesin bir kural söz konusu değildir. Yani reddedilen bir vize başvurusu, sahte evrak kullanılmadığı sürece yeni yapılan vize başvurusunun otomatik olarak reddine sebep olmaz.
Vize başvurusu yaparken seyahat rezervasyonunun çıktısını ya da rezervasyon yapılan web sitenin çıktısını sunmak yeterli olmaktadır. Yani vize onaylanmadan önce uçak bileti alınması zorunlu değildir. Ancak yine de uçak biletini vize onayından önce almak isteyenler olabilir. Bu kişilerin her ihtimale karşı uçak bileti iptal politikalarını kontrol etmeleri önerilir.
Randevu almadan yapılan vize başvuruları kesinlikle kabul edilmemektedir. Burada istisna olan durumlar yalnızca sağlık ya da ölüm gibi oldukça elzem durumlardır. Böyle önemli konularda randevu almadan başvuru yapılabilir. Bunun dışında farklı mazeretler ileri sürülerek randevusuz bir başvuru yapılamaz.
90 gün altı Slovakya Schengen vizesi başvurusunda bulunacak herkes için parmak izi verilmesi zorunlu olan bir işlemdir.
Schengen vizesi, yabancı ülke vatandaşlarına, Slovakya’yı ve Schengen bölge ülkelerini ziyaret etme olanağı sunar. Bu amaçla düzenlenen Schengen vizesi sınırlı bir süreliğine yapılan ziyaretlerde geçerlidir. Kişiler aldıkları Schengen vizesi ile Schengen bölgesinde en fazla 90 gün kalabilirler. Schengen bölgesinde bu süreden daha uzun kalınacaksa o zaman vize başvuruları uzun dönem vize kategorilerinden uygun olan hangisiyse ona yapılmadır.
90 gün altı Slovakya Schengen vizesi başvuru işlemlerini yapmak için Slovakya vize başvuru merkezini ziyaret etmek isteyen kişilerin mutlaka randevu almaları gereklidir. Alınan randevuya, daha öncesinde biyometrik işlem yaptırmış olanların kendilerinin gitme zorunluluğu bulunmaz. Gerekli olan başvuru işlemlerini bu kişiler adına firmamız yürütebilir. Randevuyla alakalı olarak her türlü bilgi için firmamızla iletişime geçmeniz mümkündür. Fakat daha öncesinde biyometrik işlem yaptırmamış olanlar, aldıkları randevuya bu işlemlerin yapılabilmesi nedeniyle kendileri gitmek zorundadırlar.
Yapılması planlanan ziyaretten üç ay öncesine kadar vize başvurusu yapılabilmektedir. Üst sınır olarak da ilgili ziyarete 15 gün kalana dek vize başvurusu gerçekleştirilebilmektedir. Unutulmaması gerekli olan nokta, bazı durumlarda başvuru sürecinin uzayabilmesi durumudur. Bu uzaman durumu göz önünde bulundurularak vize başvurusunun olabilecek en erken tarihte yapılmasında fayda vardır.
90 gün altı Slovakya Schengen vizesi başvurusunda bulunan herkes vize başvuru formu doldurmak zorundadır. Bu durum reşit olan başvuru sahipleri için geçerli olduğu kadar reşit olmayan başvuru sahipleri için de geçerlidir. Doldurulması zorunlu olan başvuru formunda zorluk çeken adaylar, firmamızın başvuru doldurma hizmetinden faydalanabilirler.
Planlanan seyahat reşit olmayan çocuklarla birlikte yapılacaksa o zaman her başvuru sahibinin reşit olmayan çocukları için de ayrı bir başvuruda bulunması gerekir. Dolayısıyla onlar için gerekli olan evraklar da aynı özenle hazırlanmalıdır.
Yapılan 90 gün altı Slovakya Schengen vizesi başvurularında tüm şartlar normalken mülakat zorunluluğu bulunmaz. Fakat Slovakya Büyükelçiliği/Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahiplerine mülakat çağrısında bulunabilir. Böyle bir durum olduğunda başvuru sahiplerinin mülakat için Slovakya Büyükelçiliği’ne / Konsolosluğu’na gitmeleri gereklidir.