Gerekli Evraklar 2019

Önemli: İsveç Vize Başvurularız için firmamızın sizlere sağlayacağı hizmetler için bilgi 0850 885 25 21 numaralı çağrı merkezinden sağlanmaktadır.

İsveç vizesi için gerekli evraklar başvurularında aşağıda bulunan kategoriler arasında seçim yaparak, ilgili kategorilerin evraklarını ibraz etmeniz gerekmektedir.

TRA.Pasaport üzerinden İsveç vize başvurularınızı da gerçekleştirebilirsiniz. 6 ay süresi içerisinde Schengen alanında 90 gün süreyle kalmanızı sağlayacaktır. Eğer birkaç ülkeyi ziyaret etmeyi ziyaret etmeyi planlıyorsanız İsveç üzerinden vize alabilmek için en uzun süre kalacağınız ülkenin İsveç olması gerekmektedir. İsveç kısa dönem vize başvurularınızı 3 kategori üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

  • Turist vizesi : İsveç’e herhangi bir davet olmadan turist olarak gitmeyi planlayan kişilerin seçmesi gereken vize türüdür.
  • Ticari / Konferans Vizesi : İş nedeniyle veya herhangi bir konferansa katılım amacıyla İsveç’i ziyaret edecek olan kişiler bu vize kategorisine başvuruda bulunmalıdırlar.
  • Aile / Arkadaş Ziyareti : İsveç’te yaşayan aile bireylerini veya arkadaşları ziyaret etmek isteyen kişiler bu vize türünü seçmelidirler.

Başvuru işlemlerini gerçekleştirebilmek için öncelikle vize başvuru evraklarını tamamlamanız gerekmektedir. Bu aşamada sizlere vereceğimiz danışmanlık hizmetimiz sayesinde kolayca ve eksiksiz biçimde evraklarınızı tamamlayabilir, işlemlerinizin gereksiz yere uzamasının önüne geçebilirsiniz. Vize ücretinin ödenmesiyle birlikte İsveç Schengen vize başvuru işleminiz tamamlanmış olacaktır. Eğer ilk kez Schengen vize başvurusunda bulunuyorsanız biyometri işlemini gerçekleştirmek için sizin için alınan randevu saatinde vize başvuru merkezine gitmeniz gerekmektedir. Bazı durumlarda İsveç Büyükelçiliği vize başvurusu yapan kişilerle yüz yüze görüşme talep etmektedir. Böyle bir durum oluştuğunda firmamız tarafından gerekli yönlendirmeler tarafınıza yapılacaktır. Başvuru işlemlerinizin tamamlanmasının ardından vize sonucunuz için istediğiniz zaman müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.

Turistik Vize

İsveç Turistik Vizesi

Turistik vize, yabancı ülke vatandaşı olan kişilerin sınırlı bir süre için İsveç’i ziyaret etme amacını taşımaktadır. Bu vize türü, seyahat acentesi yoluyla bir tura katılan ya da biletlerin ve otel rezervasyonlarının kişiler tarafından karşılanması yoluyla turistik amaçlarla İsveç ziyareti yapmak isteyen kişiler içindir.

  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrası 3 ay süreyle geçerliliği devam eden pasaport ve pasaporta vize işlemi yapılabilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır.

  • Vize başvuru formu.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Planlanan seyahat tarihleri.
  • 2 adet fotoğraf.

Yeni çekilmiş olduğunuz biyometrik özelliklere sahip fotoğraf. (3X5 4X5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır.) Arka fonu beyaz, kişinin yüz çehresi (yüz, alın, kulak ve boyun) açık olmalı ve net olarak görülmelidir. Gözlük çıkarılmalıdır. Dini sebeplerden ötürü fotoğraflar başörtülü olarak çekilebilir. Fotoğrafların bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Diğer fotoğraf başvuruya eklenecektir.

  • Pasaportun fotokopisi ve eski vizelerin fotokopileri.
  • Başvuru sahibi, varsa eşi, bekâr ise anne babasının üzerine olan tapuların ve kira kontratlarının fotokopileri.
  • Seyahat amacını ve gerekçesini anlatan dilekçe.
  • Seyahat sağlık sigortası.

Bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan en az 30 bin Euro teminatlı seyahat ve kaza sigortası.

  • Uçak / Otobüs / Tren rezervasyon belgesi veya özel araçla seyahat edilecekse aracın ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyetle birlikte seyahat güzergahının detaylı bir planı.
  • Konaklama, Seyahat tarihleri arasına yapılmış otel konfirmeleri.

 

Başvuru Sahibi Bordrolu Çalışan ise.

  • İş yerinden izin belgesi.

Çalışanlar: şirket kâğıdına yazılmış işveren mektubu (izin onayı olan). Mektupta sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin pozisyonu ve ismi, başvuru sahibinin göreve başladığı tarih, seyahat süresi ve çalışanın pozisyonu yer almalıdır.

  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü barkotlu olmalıdır.
  • Son 3 aylık Maaş bordroları kaşeli ve imzalı olmalıdır.
  • Maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü (Maaşını elden alanlar için şirket müdürü tarafından onaylı maaşını elden almaktadır yazısı.)
  • Şirket imza sirküleri, fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,
  • Vergi levhası

 

Başvuru Sahibi İş Yeri Sahibi ise.

  • -4/b Bağkur Hizmet Dökümü (Barkotlu olmalıdır)
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası,
  • Vergi levhası.
  • Oda Kayıt ve Faaliyet belgesi aslı
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış masrafların şirket ve şahsı tarafından karşılanacağına dair şirketin kaşesi ve imzasının da bulunduğu talep dilekçesi
  • Şirketin ve şahsının son 3 aylık banka hesap dokümanları (Banka memuru tarafından imzalanmış olması gereklidir.)

 

Başvuru Sahibi Emekli ise.

  • Emekliler için: Emekli maaşlarını gösteren belge.

SGK'dan son ayın maaş bordrosu.

  • Emekli maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü

 

Başvuru Sahibi Çiftçi ise.

  • Çiftçiler için: bağlı olduğu ziraat odasınca verilmiş çiftçilik belgesi.
  • Üzerine olan hayvanların kayıt belgeleri
  • Üzerine olan tarlaların tapu fotokopileri
  • Son 3 aylık banka hesap dökümleri
  • Bağkur Hizmet dökümü (e-devletten barkotlu olmalıdır.)

Başvuru Sahibi Öğrenci ise

  • Öğrenci belgesi
  • Kendi geliri yoksa evin geçimini sağlayan kişiden noter onaylı bir taahhütname, mali evraklar ve iş evrakları.
  • Reşit olmayan kişiler için: Yalnız veya anne ve babasının her ikisinden birisinin öğrenci ile birlikte seyahat gerçekleştirmeyecek olması durumunda Türkiye'de bulunan velinin veya velilerin noterden onaylı velayet hakkı belgesi, vermiş olduğu seyahat izni. (Muvafakatname)

Başvuru Sahibi Ev Hanımı ise

  • Başvuru sahibi herhangi bir gelire sahip değilse, eşinin ya da ebeveynlerinin ya da aile üyesinin masrafları üstlendiğine dair dilekçe ve gelir evrakları.

 

Ticari Vize

İsveç ticari vize kategorisi, ticari amaçlarla (iş toplantısına katılmak, sözleşme imzalamak vb.) İsveç’i geçici sürelerle ziyaret etmeyi amaçlayan kişiler içindir. Ancak bu kişilerin mesleki bir faaliyet göstermelerine izin veren bir vize türü değildir. Ticari vize kategorisine başvuruda bulunacak olan kişiler, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmekle yükümlüdürler.

Ticari Vize İçin İstenen Evraklar

  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrası 3 ay süreyle geçerliliği devam eden pasaport ve pasaporta vize işlemi yapılabilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır.

  • Vize başvuru formu.

Eksik evrak bildirimleri e-posta yoluyla yapılacağından forma mutlaka e-posta adresi yazılmalıdır.

  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Planlanan seyahat tarihleri.
  • 2 adet Biyometrik fotoğraf.

Yeni çekilmiş olduğunuz Biyometrik özelliklere sahip fotoğraf. (3X5 4X5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır.) Arka fonu beyaz, kişinin yüz çehresi (yüz, alın, kulak ve boyun) açık olmalı ve net olarak görülmelidir. Gözlük çıkarılmalıdır. Dini sebeplerden ötürü fotoğraflar başörtülü olarak çekilebilir. Fotoğrafların bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Diğer fotoğraf başvuruya eklenecektir.

  • Pasaportun fotokopisi ve eski vizelerin fotokopileri.
  • Seyahat amacını ve gerekçesini anlatan dilekçe
  • Seyahat sağlık sigortası.

Bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan en az 30 bin Euro teminatlı seyahat ve kaza sigortası.

  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler.

Son 3 aya ait hesap hareketlerini gösteren banka dökümü, veya hesap cüzdanlarının asılları.

  • Uçak / Otobüs / Tren rezervasyon belgesi veya özel araçla seyahat edilecekse aracın ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyetle birlikte seyahat güzergahının detaylı bir planı.
  • Konaklama için Seyahat tarihleri arasına düzenlenmiş Otel Konfirmasyonu gereklidir.
  • Davetiye aslı. Ticari faaliyetiniz için düzenlenmiş; adınızın, soyadınızın, pasaport numaranızın, çalışma pozisyonunuzun, seyahat amacı ve seyahat tarihlerinizin yer aldığı yabancı ülkede bulunan firmanın kaşe ve imzasının yer aldığı İsveç’te bulunan şirketin antetli kağıdına düzenlenmiş olması gerekmektedir.
  • Fuar katılım Belgesi; İsveç’de bir fuara katılım yapmak istiyorsanız fuar ücretinin ödendi makbuzu ve katılım davetiyenizin olması gereklidir.
  • Varsa eski Schengen, Amerika, İngiltere ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
  • Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır

 

Başvuru Sahibi İş Yeri Sahibi ise.

  • -4/b Bağkur Hizmet Dökümü (Barkotlu olmalıdır)
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası,
  • Vergi levhası.
  • Oda Kayıt ve Faaliyet belgesi aslı.
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış masrafların şirket ve şahsı tarafından karşılanacağına dair şirketin kaşesi ve imzasının da bulunduğu talep dilekçesi.
  • Şirketin ve şahsının son 3 aylık banka hesap dokümanları (Banka memuru tarafından imzalanmış olması gereklidir.)

 

Başvuru Sahibi Bordrolu Çalışan ise.

  • İş yerinden izin belgesi.

Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış işveren mektubu (izin onayı olan). Mektupta sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin pozisyonu ve ismi, başvuru sahibinin göreve başladığı tarih, seyahat süresi ve çalışanın pozisyonu yer almalıdır.

  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü barkotlu olmalıdır.
  • Son 3 aylık Maaş bordroları kaşeli ve imzalı olmalıdır.
  • Maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü (Maaşını elden alanlar için şirket müdürü tarafından onaylı maaşını elden almaktadır yazısı.)
  • Şirket imza sirküleri, fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,
  • Vergi levhası
  • Oda Kayıt ve Faaliyet belgesi aslı.
  • Şirketin son 3 aylık banka hesap Dökümleri bankadan kaşeli ve imzalı

 

Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi

Aile / Arkadaş ziyareti vizesi aile fertlerini ya da arkadaşlarını ziyaret etme amacıyla seyahat etmek isteyen kişiler içindir. Vize almak isteyen kişiler bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmelidirler.

Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin İstenen Evraklar

  • Belediye Davetiyesi: İsveç’den davet gönderen şahıstan 3 aydan eski olmamak koşuluyla tamamen doldurulmuş davetiyenin aslı ve fotokopisi.
  • İsveç’ten davetiye gönderen kişiye ait Pasaport ve Personbevis belgesi fotokopisi.
  • İsveç’ten davet gönderen şayet masraflarını karşılayacağını beyan ediyor ise son 3 aya ait maaş bordroları
  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrası 3 ay süreyle geçerliliği devam eden pasaport ve pasaporta vize işlemi yapılabilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır.

  • Vize başvuru formu.
  • Davet eden kişi ile vize başvuru sahibinin yakınlık derecesini gösteren tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Planlanan seyahat tarihleri.
  • 2 adet fotoğraf.

Yeni çekilmiş olduğunuz biyometrik özelliklere sahip fotoğraf. (3X5 4X5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır.) Arka fonu beyaz, kişinin yüz çehresi (yüz, alın, kulak ve boyun) açık olmalı ve net olarak görülmelidir. Gözlük çıkarılmalıdır. Dini sebeplerden ötürü fotoğraflar başörtülü olarak çekilebilir. Fotoğrafların bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Diğer fotoğraf başvuruya eklenecektir.

  • Pasaportun fotokopisi ve eski vizelerin fotokopileri.
  • Seyahat amacını ve gerekçesini anlatan dilekçe.
  • Başvuru sahibi, varsa eşi, bekar ise anne babasının üzerine olan tapuların ve kira kontratlarının fotokopileri
  • Seyahat sağlık sigortası.

Bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan en az 30 bin Euro teminatlı seyahat ve kaza sigortası.

  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler.

Son 3 aya ait hesap hareketlerini gösteren banka dökümü, veya hesap cüzdanlarının asılları.

  • Uçak / Otobüs / Tren rezervasyon belgesi veya özel araçla seyahat edilecekse aracın ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyetle birlikte seyahat güzergahının detaylı bir planı.

 

Başvuru Sahibi Bordrolu Çalışan ise.

  • İş yerinden izin belgesi.

Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış işveren mektubu (izin onayı olan). Mektupta sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin pozisyonu ve ismi, başvuru sahibinin göreve başladığı tarih, seyahat süresi ve çalışanın pozisyonu yer almalıdır.

  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü barkotlu olmalıdır.
  • Son 3 aylık Maaş bordroları kaşeli ve imzalı olmalıdır.
  • Maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü (Maaşını elden alanlar için şirket müdürü tarafından onaylı maaşını elden almaktadır yazısı.)
  • Şirket imza sirküleri, fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,
  • Vergi levhası

 

Başvuru Sahibi İş Yeri Sahibi ise.

  • -4/b Bağkur Hizmet Dökümü (Barkotlu olmalıdır)
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası,
  • Vergi levhası.
  • Oda Kayıt ve Faaliyet belgesi aslı.
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış masrafların şirket ve şahsı tarafından karşılanacağına dair şirketin kaşesi ve imzasının da bulunduğu talep dilekçesi
  • Şirketin ve şahsının son 3 aylık banka hesap dokümanları (Banka memuru tarafından imzalanmış olması gereklidir.)

 

Başvuru Sahibi Emekli ise.

  • Emekliler için: Emekli maaşlarını gösteren belge.

Banka hesap özetleri ya da emeklilik cüzdanı veya SGK' dan son ayın maaş bordrosu.

  • Emekli maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü

 

Başvuru Sahibi Çiftçi ise.

  • Çiftçiler için: bağlı olduğu ziraat odasınca verilmiş çiftçilik belgesi.
  • Üzerine olan hayvanların kayıt belgeleri
  • Üzerine olan tarlaların tapu fotokopileri
  • Son 3 aylık banka hesap dökümleri
  • Bağkur Hizmet Dökümü (Barkotlu olmalıdır)

 

Başvuru Sahibi Öğrenci ise

  • Öğrenci belgesi
  • Kendi geliri yoksa evin geçimini sağlayan kişiden noter onaylı bir taahhütname, mali evraklar ve iş evrakları.
  • Reşit olmayan kişiler için: Yalnız veya anne ve babasının her ikisinden birisinin öğrenci ile birlikte seyahat gerçekleştirmeyecek olması durumunda Türkiye'de bulunan velinin veya velilerin noterden onaylı velayet hakkı belgesi, vermiş olduğu seyahat izni. (Muvafakatname)

 

Başvuru Sahibi Ev Hanımı ise

  • Başvuru sahibi herhangi bir gelire sahip değilse, eşinin ya da ebeveynlerinin ya da aile üyesinin masrafları üstlendiğine dair dilekçe ve gelir evrakları.

 

Kültürel Vize

Bu vize kategorisi, İsveç’i kültürel konularda, bilimsel araştırmalarda ya da Spor etkinlikleri için ziyaret etmek isteyen kişiler içindir. Bu kategoride ziyaret gerçekleştirmek isteyen kişilerin, bu kategoriye girdiklerini gösteren evrak ibraz etmeleri gerekmektedir.

İsveç Kültürel ve Bilimsel Araştırmalar veya Spor Etkinlikleri Vizesi Alabilmek İçin Gerekli Olan Evraklar

İsveç kültürel ve bilimsel araştırmalar veya spor etkinlikleri vizesi almak isteyen kişiler standart turist vizesi evraklarının yanında aşağıda bulunan evrakları ibraz etmelidirler.

  • İsveç da gideceği kişi tarafından yazılmış olan davetiyenin orijinali ve davetiye gönderen kişinin kimlik ya da pasaportunun kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfalarının fotokopileri.
  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrası 3 ay süreyle geçerliliği devam eden pasaport ve pasaporta vize işlemi yapılabilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır.

  • Vize başvuru formu.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Planlanan seyahat tarihleri.
  • 2 adet fotoğraf.

Yeni çekilmiş olduğunuz biyometrik özelliklere sahip fotoğraf. (3X5 4X5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır.) Arka fonu beyaz, kişinin yüz çehresi (yüz, alın, kulak ve boyun) açık olmalı ve net olarak görülmelidir. Gözlük çıkarılmalıdır. Dini sebeplerden ötürü fotoğraflar başörtülü olarak çekilebilir. Fotoğrafların bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Diğer fotoğraf başvuruya eklenecektir.

  • Pasaportun fotokopisi ve eski vizelerin fotokopileri.
  • Seyahat amacını ve gerekçesini anlatan dilekçe.
  • Seyahat sağlık sigortası.

Bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan en az 30 bin Euro teminatlı seyahat ve kaza sigortası.

  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler.

Son 3 aya ait hesap hareketlerini gösteren banka dökümü, veya hesap cüzdanlarının asılları.

  • Uçak / Otobüs / Tren rezervasyon belgesi veya özel araçla seyahat edilecekse aracın ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyetle birlikte seyahat güzergahının detaylı bir planı.
  • Konaklama Otel apart Konfirmeleri.
  • Kültürel etkinlik ya da konferansa katılım amacıyla seyahat edecek olanlar;
  • Etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilmiş davetiye ya da kültürel hizmet sağlayıcı ile imzalanan sözleşme ya da yaratıcı bir eser için gönderilen davetiye. Aslı olması zorunlu değildir. Güncel, imzalı ve kaşeli olması yeterlidir
  • Gelir Evrakları.
  • AB eğitim ve araştırma programları veya projeleri: İsveç’ de ki üniversite ya da araştırma birimlerinden orijinal davetiye.Türk ulusal Ajans ya da TÜBİTAK tarafından yazılan AB programlarından burs veya destek alındığına dair yazı. Türkiye’deki eğitim kurumundan alınan yazı.
  • Grup halinde gitmek isteyen kişiler: İsveç’de ki federasyondan alınmış davet yazısı ve Türkiye’deki federasyondan açıklayıcı yazı.
  • Spor kulübü / spor federasyonu tarafından gönderilen ve spor etkinliğine katılımı teyit eden davetiye ya da akreditasyon belgesi.
  • Gönderen spor kulübü ya da spor federasyonundan alınmış sporcu belgesi.