Gerekli Evraklar 2019

Finlandiya Vizesi için gerekli evraklar 2019 yılı güncel bilgi ve belgeler arasında İş Verenler, Çalışanlar, Emekliler, Ev Hanımları, Öğrenciler için Turistik veya Ticari vize başvuru evrakları yer almaktadır.

Önemli: Finlandiya Vize Başvurularız için firmamızın sizlere sağlayacağı hizmetler için bilgi 0850 885 25 21 numaralı çağrı merkezinden sağlanmaktadır.

Vize Kategorileri:

Turistik Vize

Turistik vize kategorisi yabancı bir ülke vatandaşının sınırlı bir süre boyunca Finlandiya’yı ziyaret etmesine izin verme amacını taşımaktadır. Bu vize kategorisinde seyahat eden kişiler bir seyahat acentesi ile bir tura katılma veya uçak ve otel rezervasyonlarının başkası tarafından temin edilmesi gibi turistik amaçlarla Finlandiya’yı ziyaret edecek kişilerdir. Turistik olarak Finlandiya seyahati planlayan kişilerin başvuru işlemlerinin uzamaması için bu kategoriye ait evrakları temin etmeleri gerekmektedir. Finlandiya Ankara Büyükelçiliği benzer veya farklı evrakları tekrar talep etme hakkına sahiptir.

  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrası 3 ay süreyle geçerliliği devam eden pasaport ve pasaporta vize işlemi yapılabilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır.

  • Vize başvuru formu. Online doldurulmalıdır.

Eksik evrak bildirimleri e-posta yoluyla yapılacağından forma mutlaka e-posta adresi yazılmalıdır.

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Planlanan seyahat tarihleri.
  • 2 adet fotoğraf.

Yeni çekilmiş olduğunuz biyometrik özelliklere sahip fotoğraf. (3X5 4X5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır.) Arka fonu beyaz, kişinin yüz çehresi (yüz, alın, kulak ve boyun) açık olmalı ve net olarak görülmelidir. Gözlük çıkarılmalıdır. Dini sebeplerden ötürü fotoğraflar başörtülü olarak çekilebilir. Fotoğrafların bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Diğer fotoğraf başvuruya eklenecektir.

  • Pasaportun fotokopisi ve eski vizelerin fotokopileri.
  • Başvuru sahibi, varsa eşi, bekâr ise anne babasının üzerine olan tapuların ve kira kontratlarının fotokopileri.
  • Seyahat amacını ve gerekçesini anlatan dilekçe.
  • Seyahat sağlık sigortası.

Bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan en az 30 bin Euro teminatlı seyahat ve kaza sigortası.

  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler.

Son 3 aya ait hesap hareketlerini gösteren banka dökümü veya hesap cüzdanlarının asılları.

  • Uçak / Otobüs / Tren rezervasyon belgesi veya özel araçla seyahat edilecekse aracın ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyetle birlikte seyahat güzergahının detaylı bir planı.
  • Konaklama, Seyahat tarihleri arasına yapılmış otel konfirmeleri.

 

Başvuru Sahibi Bordrolu Çalışan ise İlaveten:

  • İş yerinden izin belgesi.

Çalışanlar: şirket kâğıdına yazılmış işveren mektubu (izin onayı olan). Mektupta sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin pozisyonu ve ismi, başvuru sahibinin göreve başladığı tarih, seyahat süresi ve çalışanın pozisyonu yer almalıdır.

  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü barkotlu olmalıdır.
  • Son 3 aylık Maaş bordroları kaşeli ve imzalı olmalıdır.
  • Maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü (Maaşını elden alanlar için şirket müdürü tarafından onaylı maaşını elden almaktadır yazısı.)
  • Şirket imza sirküleri, fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,
  • Vergi levhası

 

Başvuru Sahibi İş Yeri Sahibi ise İlaveten:

  • -4/b Bağkur Hizmet Dökümü (Barkotlu olmalıdır)
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası,
  • Vergi levhası.
  • Oda Kayıt ve Faaliyet belgesi aslı
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış masrafların şirket ve şahsı tarafından karşılanacağına dair şirketin kaşesi ve imzasının da bulunduğu talep dilekçesi
  • Şirketin ve şahsının son 3 aylık banka hesap dokümanları (Banka memuru tarafından imzalanmış olması gereklidir.)

 

Başvuru Sahibi Emekli ise İlaveten:

  • Emekliler için: Emekli maaşlarını gösteren belge.

SGK'dan son ayın maaş bordrosu.

  • Emekli maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü

 

Başvuru Sahibi Çiftçi ise İlaveten:

  • Çiftçiler için bağlı olduğu ziraat odasınca verilmiş çiftçilik belgesi.
  • Üzerine olan hayvanların kayıt belgeleri
  • Üzerine olan tarlaların tapu fotokopileri
  • Son 3 aylık banka hesap dökümleri
  • Bağkur Hizmet dökümü (e-devletten barkotlu olmalıdır.)

 

Başvuru Sahibi Öğrenci ise İlaveten:

  • Öğrenci belgesi
  • Kendi geliri yoksa evin geçimini sağlayan kişiden noter onaylı bir taahhütname, mali evraklar ve iş evrakları.
  • Reşit olmayan kişiler için: Yalnız veya anne ve babasının her ikisinden birisinin öğrenci ile birlikte seyahat gerçekleştirmeyecek olması durumunda Türkiye'de bulunan velinin veya velilerin noterden onaylı velayet hakkı belgesi, vermiş olduğu seyahat izni. (Muvafakatname)

 

Başvuru Sahibi Ev Hanımı ise İlaveten:

  • Başvuru sahibi herhangi bir gelire sahip değilse, eşinin ya da ebeveynlerinin ya da aile üyesinin masrafları üstlendiğine dair dilekçe ve gelir evrakları.

 

Ticari Vize

Ticari vizeSchengen üye ülke vatandaşı olmayan kişilerin sınırlı bir süre boyunca Finlandiya’yı ziyaret etmesine izin verme amacıyla düzenlenmektedir. Bu kategori, sözleşme imzalamak, iş toplantısına katılmak, fuara katılmak ve benzeri ticari amaçlı niyetlerle Finlandiya’yı ziyaret etmek isteyen kişilere verilmektedir.

Ticari Vize İçin İstenen Evraklar

  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrası 3 ay süreyle geçerliliği devam eden pasaport ve pasaporta vize işlemi yapılabilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır.

  • Vize başvuru formu.

Eksik evrak bildirimleri e-posta yoluyla yapılacağından forma mutlaka e-posta adresi yazılmalıdır.

  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Planlanan seyahat tarihleri.
  • 2 adet Biyometrik fotoğraf.

Yeni çekilmiş olduğunuz Biyometrik özelliklere sahip fotoğraf. (3X5 4X5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır.) Arka fonu beyaz, kişinin yüz çehresi (yüz, alın, kulak ve boyun) açık olmalı ve net olarak görülmelidir. Gözlük çıkarılmalıdır. Dini sebeplerden ötürü fotoğraflar başörtülü olarak çekilebilir. Fotoğrafların bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Diğer fotoğraf başvuruya eklenecektir.

  • Pasaportun fotokopisi ve eski vizelerin fotokopileri.
  • Seyahat amacını ve gerekçesini anlatan dilekçe
  • Seyahat sağlık sigortası.

Bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan en az 30 bin Euro teminatlı seyahat ve kaza sigortası.

  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler.

Son 3 aya ait hesap hareketlerini gösteren banka dökümü, veya hesap cüzdanlarının asılları.

  • Uçak / Otobüs / Tren rezervasyon belgesi veya özel araçla seyahat edilecekse aracın ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyetle birlikte seyahat güzergahının detaylı bir planı.
  • Konaklama için Seyahat tarihleri arasına düzenlenmiş Otel Konfirmasyonu gereklidir.
  • Davetiye aslı. Ticari faaliyetiniz için düzenlenmiş; adınızın, soyadınızın, pasaport numaranızın, çalışma pozisyonunuzun, seyahat amacı ve seyahat tarihlerinizin yer aldığı yabancı ülkede bulunan firmanın kaşe ve imzasının yer aldığı şirketin antetli kağıdına düzenlenmiş olması gerekmektedir.
  • Fuar katılım Belgesi; Finlandiya'da bir fuara katılım yapmak istiyorsanız fuar ücretinin ödendi makbuzu ve katılım davetiyenizin olması gereklidir.

 

Başvuru Sahibi İş Yeri Sahibi ise İlaveten:

  • -4/b Bağkur Hizmet Dökümü (Barkotlu olmalıdır)
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası,
  • Vergi levhası.
  • Oda Kayıt ve Faaliyet belgesi aslı.
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış masrafların şirket ve şahsı tarafından karşılanacağına dair şirketin kaşesi ve imzasının da bulunduğu talep dilekçesi.
  • Şirketin ve şahsının son 3 aylık banka hesap dokümanları (Banka memuru tarafından imzalanmış olması gereklidir.)

 

Başvuru Sahibi Bordrolu Çalışan ise İlaveten:

  • İş yerinden izin belgesi.

Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış işveren mektubu (izin onayı olan). Mektupta sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin pozisyonu ve ismi, başvuru sahibinin göreve başladığı tarih, seyahat süresi ve çalışanın pozisyonu yer almalıdır.

  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü barkotlu olmalıdır.
  • Son 3 aylık Maaş bordroları kaşeli ve imzalı olmalıdır.
  • Maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü (Maaşını elden alanlar için şirket müdürü tarafından onaylı maaşını elden almaktadır yazısı.)
  • Şirket imza sirküleri, fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,
  • Vergi levhası
  • Oda Kayıt ve Faaliyet belgesi aslı.
  • Şirketin son 3 aylık banka hesap Dökümleri bankadan kaşeli ve imzalı

 

Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi

Aile / Arkadaş ziyareti vizesi yabancı ülke vatandaşlarının sınırlı bir süre boyunca Finlandiya’yı ziyaret etmesine izin vermek için verilmektedir. Bu vize kategorisi aile fertlerini veya arkadaşlarını ziyaret edebilmek için Finlandiya’yı ziyaret etmek isteyenlere yöneliktir. Başvuru yapacak olan kişiler işlem sürelerinin uzamaması için bu kategoriye ait evrakları hazırlamalıdırlar. Aile, akraba veya arkadaş ziyareti yapmak isteyen kişilerin bu kategori üzerinde başvuru yapmaları gerekir.

Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin İstenen Evraklar

  • 6 aydan eski olmayan Fince, İsveççe, İngilizce veya Türkçe olarak yazılmış imzalı davetiye mektubu.

Davetiye elle yazılmış olabilir. Davetiyede davet eden kişinin ismi, adresi, doğum tarihi ve iletişim bilgileri yer almalıdır. Bunun yanında davet edilen kişinin ismi, doğum tarihi, adresi ve iletişim bilgileriyle birlikte ziyaret amacı ve ziyaret süresi, davetiyeyi gönderen kişiyle aralarındaki yakınlık derecesi yazmalıdır. Noter onaylı olması gerekmemektedir.

  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrası 3 ay süreyle geçerliliği devam eden pasaport ve pasaporta vize işlemi yapılabilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır.

  • Vize başvuru formu. Online olarak doldurulmalıdır.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Planlanan seyahat tarihleri.
  • 2 adet fotoğraf.

Yeni çekilmiş olduğunuz biyometrik özelliklere sahip fotoğraf. (3X5 4X5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır.) Arka fonu beyaz, kişinin yüz çehresi (yüz, alın, kulak ve boyun) açık olmalı ve net olarak görülmelidir. Gözlük çıkarılmalıdır. Dini sebeplerden ötürü fotoğraflar başörtülü olarak çekilebilir. Fotoğrafların bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Diğer fotoğraf başvuruya eklenecektir.

  • Pasaportun fotokopisi ve eski vizelerin fotokopileri.
  • Seyahat amacını ve gerekçesini anlatan dilekçe.
  • Başvuru sahibi, varsa eşi, bekar ise anne babasının üzerine olan tapuların ve kira kontratlarının fotokopileri
  • Seyahat sağlık sigortası.

Bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan en az 30 bin Euro teminatlı seyahat ve kaza sigortası.

  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler.

Son 3 aya ait hesap hareketlerini gösteren banka dökümü, veya hesap cüzdanlarının asılları.

  • Uçak / Otobüs / Tren rezervasyon belgesi veya özel araçla seyahat edilecekse aracın ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyetle birlikte seyahat güzergahının detaylı bir planı.

 

Başvuru Sahibi Bordrolu Çalışan ise İlaveten:

  • İş yerinden izin belgesi.

Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış işveren mektubu (izin onayı olan). Mektupta sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin pozisyonu ve ismi, başvuru sahibinin göreve başladığı tarih, seyahat süresi ve çalışanın pozisyonu yer almalıdır.

  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü barkotlu olmalıdır.
  • Son 3 aylık Maaş bordroları kaşeli ve imzalı olmalıdır.
  • Maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü (Maaşını elden alanlar için şirket müdürü tarafından onaylı maaşını elden almaktadır yazısı.)
  • Şirket imza sirküleri, fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,
  • Vergi levhası

 

Başvuru Sahibi İş Yeri Sahibi ise İlaveten:

  • -4/b Bağkur Hizmet Dökümü (Barkotlu olmalıdır)
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası,
  • Vergi levhası.
  • Oda Kayıt ve Faaliyet belgesi aslı.
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış masrafların şirket ve şahsı tarafından karşılanacağına dair şirketin kaşesi ve imzasının da bulunduğu talep dilekçesi
  • Şirketin ve şahsının son 3 aylık banka hesap dokümanları (Banka memuru tarafından imzalanmış olması gereklidir.)

 

Başvuru Sahibi Emekli ise İlaveten:

  • Emekliler için: Emekli maaşlarını gösteren belge.

Banka hesap özetleri ya da emeklilik cüzdanı veya SGK' dan son ayın maaş bordrosu.

  • Emekli maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü

 

Başvuru Sahibi Çiftçi ise İlaveten:

  • Çiftçiler için: bağlı olduğu ziraat odasınca verilmiş çiftçilik belgesi.
  • Üzerine olan hayvanların kayıt belgeleri
  • Üzerine olan tarlaların tapu fotokopileri
  • Son 3 aylık banka hesap dökümleri
  • Bağkur Hizmet Dökümü (Barkotlu olmalıdır)

 

Başvuru Sahibi Öğrenci ise İlaveten:

  • Öğrenci belgesi
  • Kendi geliri yoksa evin geçimini sağlayan kişiden noter onaylı bir taahhütname, mali evraklar ve iş evrakları.
  • Reşit olmayan kişiler için: Yalnız veya anne ve babasının her ikisinden birisinin öğrenci ile birlikte seyahat gerçekleştirmeyecek olması durumunda Türkiye'de bulunan velinin veya velilerin noterden onaylı velayet hakkı belgesi, vermiş olduğu seyahat izni. (Muvafakatname)

 

Başvuru Sahibi Ev Hanımı ise İlaveten:

  • Başvuru sahibi herhangi bir gelire sahip değilse, eşinin ya da ebeveynlerinin ya da aile üyesinin masrafları üstlendiğine dair dilekçe ve gelir evrakları.

 

Kültürel Vize

Finlandiya Büyükelçiliği tarafından verilen kültürel vize yabancı ülke vatandaşlarının sınırlı sürelerde finlandiya’yı ziyaret etmelerini amaçlamaktadır. Bu vize kategorisi, kültürel etkinlikler, spor müsabakaları gibi aktiviteleri gerçekleştirmek amacıyla Finlandiya’yı ziyaret etmeyi planlayanlar içindir. Vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin işlemlerinin uzamaması için bu kategoriye ait evrakları hazırlamaları gerekmektedir.

Kültürel Vize İçin İstenen Evraklar

Genel ve gelir evraklarına ek olarak;

Kültürel faaliyetler veya konferanslar için;

  • Etkinliği düzenleyen organizasyondan davetiye veya kültürel servis sağlayıcı tarafından sözleşme.

Sportif faaliyetler için;

  • Spor federasyonundan veya spor kulübünden alınmış spor müsabakasına katılacağını gösteren akreditasyon kartı.
  • Gönderen spor kulübünün ya da federasyonun verdiği sertifika.

Eğitim, Öğretim veya Araştırma Programları İçin;

  • Araştırma enstitüsünden veya üniversiteden alınmış davetiye mektubu.

Başvuru sahibi öğretmen veya profesör ise;

  • Enstitü tarafından verilmiş yazı.

AB programı kapsamında ise;

  • TÜBİTAK’tan veya Türkiye Ulusal Ajansından verilmiş mektup.