Gerekli Evraklar 2019

Avusturya Vizesi için gerekli evraklar 2019 yılı güncel bilgi ve belgeler arasında İş Verenler, Çalışanlar, Emekliler, Ev Hanımları, Öğrenciler için Turistik veya Ticari vize başvuru evrakları yer almaktadır.

Önemli: Avusturya Vize Başvurularız için firmamızın sizlere sağlayacağı hizmetler için bilgi 0850 885 25 21 numaralı çağrı merkezinden sağlanmaktadır.

Vize Kategorileri

Turistik Vize

Turistik vize kategorisi yabancı bir ülke vatandaşının sınırlı bir süre boyunca Avusturya’yı ziyaret etmesine izin verme amacını taşımaktadır. Bu vize kategorisinde seyahat eden kişiler bir seyahat acentesi ile bir tura katılma veya uçak ve otel rezervasyonlarının başkası tarafından temin edilmesi gibi turistik amaçlarla Avusturya’yı ziyaret edecek kişilerdir. Turistik olarak Avusturya seyahati planlayan kişilerin başvuru işlemlerinin uzamaması için bu kategoriye ait evrakları temin etmeleri gerekmektedir. Avusturya Ankara Büyükelçiliği benzer veya farklı evrakları tekrar talep etme hakkına sahiptir.

Turist Vizesi Önemli Uyarı:

Başvuru yapacak olan kişilerin evrak listesinde yer alan kimlik, seyahat sağlık sigortası, uçak rezervasyonu, otel rezervasyonu, SGK hizmet dökümü, banka hesap dökümü haricindeki tüm evrakları Almanca tercüme etmesi ve başvuru işlemini bu şekilde yapması gereklidir. Tercüme edilmiş olan evraklar için noter onayı alınmasına gerek yoktur. Talep edilmesi durumunda Tercüme işlemleri düşük fiyat garantisi ile firmamız tarafından sizlere sağlanacaktır.

  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrası 3 ay süreyle geçerliliği devam eden pasaport ve pasaporta vize işlemi yapılabilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır.

  • Vize başvuru formu.

Eksik evrak bildirimleri e-posta yoluyla yapılacağından forma mutlaka e-posta adresi yazılmalıdır.

  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış (Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği) Almanca tercümesi.
  • Planlanan seyahat tarihleri.
  • 2 adet fotoğraf.

Yeni çekilmiş olduğunuz biyometrik özelliklere sahip fotoğraf. (3X5 4X5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır.) Arka fonu beyaz, kişinin yüz çehresi (yüz, alın, kulak ve boyun) açık olmalı ve net olarak görülmelidir. Gözlük çıkarılmalıdır. Dini sebeplerden ötürü fotoğraflar başörtülü olarak çekilebilir. Fotoğrafların bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Diğer fotoğraf başvuruya eklenecektir.

  • Pasaportun fotokopisi ve eski vizelerin fotokopileri.
  • Başvuru sahibi, varsa eşi, bekar ise anne babasının üzerine olan tapuların ve kira kontratlarının fotokopileri
  • Seyahat amacını ve gerekçesini anlatan Almanca dilekçe. Talep edilmesi durumunda firmamız tarafından düşük fiyat garantisi ile sizlere sağlanacaktır.
  • Seyahat sağlık sigortası.

Bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan en az 30 bin Euro teminatlı seyahat ve kaza sigortası.

  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler.

Son 3 aya ait hesap hareketlerini gösteren banka dökümü, veya hesap cüzdanlarının asılları.

  • Uçak / Otobüs / Tren rezervasyon belgesi veya özel araçla seyahat edilecekse aracın ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyetle birlikte seyahat güzergahının detaylı bir planı.
  • Konaklama: Otel Konfirmasyonu.

 

Başvuru Sahibi Bordrolu Çalışan ise ilaveten:

  • İş yerinden izin belgesi.

Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış işveren mektubu (izin onayı olan). Mektupta sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin pozisyonu ve ismi, başvuru sahibinin göreve başladığı tarih, seyahat süresi ve çalışanın pozisyonu yer almalıdır.

  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü barkotlu olmalıdır.
  • Son 3 aylık Maaş bordroları kaşeli ve imzalı olmalıdır.
  • Maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü (Maaşını elden alanlar için şirket müdürü tarafından onaylı maaşını elden almaktadır yazısı.)
  • Şirket imza sirküleri, fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,
  • Vergi levhası

 

Başvuru Sahibi İş Yeri Sahibi ise ilaveten:

  • -4/b Bağkur Hizmet Dökümü (Barkotlu olmalıdır)
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası,
  • Vergi levhası.
  • Oda Kayıt ve Faaliyet belgesi aslı ve Almanca Tercümeleri. Almanca tercümeler talep edilmesi durumunda düşük fiyat garantisi ile bu hizmet sizlere sağlanacaktır.
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış masrafların şirket ve şahsı tarafından karşılanacağına dair şirketin kaşesi ve imzasının da bulunduğu talep dilekçesi
  • Şirketin ve şahsının son 3 aylık banka hesap dokümanları (Banka memuru tarafından imzalanmış olması gereklidir.)

 

Başvuru Sahibi Emekli ise ilaveten:

  • Emekliler için: Emekli maaşlarını gösteren belge.

Banka hesap özetleri ya da emeklilik cüzdanı veya SGK' dan son ayın maaş bordrosu.

  • Emekli maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü

 

Başvuru Sahibi Çiftçi ise ilaveten:

  • Bağkur Hizmet Dökümleri (e-devletten barkotlu çıktısı)
  • Çiftçiler için: bağlı olduğu ziraat odasınca verilmiş çiftçilik belgesi.
  • Üzerine olan hayvanların kayıt belgeleri
  • Üzerine olan tarlaların tapu fotokopileri
  • Son 3 aylık banka hesap dökümleri

 

Başvuru Sahibi Öğrenci ise ilaveten:

  • Öğrenci belgesi
  • Kendi geliri yoksa evin geçimini sağlayan kişiden noter onaylı bir taahhütname, mali evraklar ve iş evrakları.
  • Reşit olmayan kişiler için: Yalnız veya anne ve babasının her ikisinden birisinin öğrenci ile birlikte seyahat gerçekleştirmeyecek olması durumunda Türkiye'de bulunan velinin veya velilerin noterden onaylı velayet hakkı belgesi, vermiş olduğu seyahat izni. (Muvafakatname)

 

Başvuru Sahibi Ev Hanımı ise ilaveten:

  • Başvuru sahibi herhangi bir gelire sahip değilse, eşinin ya da ebeveynlerinin ya da aile üyesinin masrafları üstlendiğine dair dilekçe ve gelir evrakları.

 

Ticari Vize

Ticari vize Schengen üye ülke vatandaşı olmayan kişilerin sınırlı bir süre boyunca Avusturya’yı ziyaret etmesine izin verme amacıyla düzenlenmektedir. Bu kategori, sözleşme imzalamak, iş toplantısına katılmak, fuara katılmak ve benzeri ticari amaçlı niyetlerle Avusturya’yı ziyaret etmek isteyen kişilere verilmektedir.

Ticari Vize İçin İstenen Evraklar

  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrası 3 ay süreyle geçerliliği devam eden pasaport ve pasaporta vize işlemi yapılabilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır.

  • Vize başvuru formu.

Eksik evrak bildirimleri e-posta yoluyla yapılacağından forma mutlaka e-posta adresi yazılmalıdır.

  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış (Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği) Almanca tercümesi.
  • Planlanan seyahat tarihleri.
  • 2 adet Biyometrik fotoğraf.

Yeni çekilmiş olduğunuz Biyometrik özelliklere sahip fotoğraf. (3X5 4X5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır.) Arka fonu beyaz, kişinin yüz çehresi (yüz, alın, kulak ve boyun) açık olmalı ve net olarak görülmelidir. Gözlük çıkarılmalıdır. Dini sebeplerden ötürü fotoğraflar başörtülü olarak çekilebilir. Fotoğrafların bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Diğer fotoğraf başvuruya eklenecektir.

  • Pasaportun fotokopisi ve eski vizelerin fotokopileri.
  • Seyahat amacını ve gerekçesini anlatan Almanca dilekçe. Talep edilmesi durumunda firmamız tarafından düşük fiyat garantisi ile sizlere sağlanacaktır.
  • Seyahat sağlık sigortası.

Bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan en az 30 bin Euro teminatlı seyahat ve kaza sigortası.

  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler.

Son 3 aya ait hesap hareketlerini gösteren banka dökümü, veya hesap cüzdanlarının asılları.

  • Uçak / Otobüs / Tren rezervasyon belgesi veya özel araçla seyahat edilecekse aracın ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyetle birlikte seyahat güzergahının detaylı bir planı.
  • Konaklama için Seyahat tarihleri arasına düzenlenmiş Otel Konfirmasyonu gereklidir.
  • Davetiye aslı. Ticari faaliyetiniz için düzenlenmiş; adınızın, soyadınızın, pasaport numaranızın, çalışma pozisyonunuzun, seyahat amacı ve seyahat tarihlerinizin yer aldığı yabancı ülkede bulunan firmanın kaşe ve imzasının yer aldığı şirketin antetli kağıdına düzenlenmiş olması gerekmektedir.
  • Fuar katılım Belgesi; Avusturya'da bir fuara katılım yapmak istiyorsanız fuar ücretinin ödendi makbuzu ve katılım davetiyenizin olması gereklidir.

Başvuru Sahibi Bordrolu Çalışan ise ilaveten:

  • İş yerinden izin belgesi.

Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış işveren mektubu (izin onayı olan). Mektupta sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin pozisyonu ve ismi, başvuru sahibinin göreve başladığı tarih, seyahat süresi ve çalışanın pozisyonu yer almalıdır.

  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü barkotlu olmalıdır.
  • Son 3 aylık Maaş bordroları kaşeli ve imzalı olmalıdır.
  • Maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü (Maaşını elden alanlar için şirket müdürü tarafından onaylı maaşını elden almaktadır yazısı.)
  • Şirket imza sirküleri, fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,
  • Vergi levhası

 

Başvuru Sahibi İş Yeri Sahibi ise ilaveten:

  • -4/b Bağkur Hizmet Dökümü (Barkotlu olmalıdır)
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası,
  • Vergi levhası.
  • Oda Kayıt ve Faaliyet belgesi aslı ve Almanca Tercümeleri. Almanca tercümeler talep edilmesi durumunda düşük fiyat garantisi ile bu hizmet sizlere sağlanacaktır.
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış masrafların şirket ve şahsı tarafından karşılanacağına dair şirketin kaşesi ve imzasının da bulunduğu talep dilekçesi ve Almanca Tercümesi.
  • Şirketin ve şahsının son 3 aylık banka hesap dokümanları (Banka memuru tarafından imzalanmış olması gereklidir.)

 

Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi

Aile / Arkadaş ziyareti vizesi yabancı ülke vatandaşlarının sınırlı bir süre boyunca Avusturya’yı ziyaret etmesine izin vermek için verilmektedir. Bu vize kategorisi aile fertlerini veya arkadaşlarını ziyaret edebilmek için Avusturya’yı ziyaret etmek isteyenlere yöneliktir. Başvuru yapacak olan kişiler işlem sürelerinin uzamaması için bu kategoriye ait evrakları hazırlamalıdırlar. Aile, akraba veya arkadaş ziyareti yapmak isteyen kişilerin bu kategori üzerinde başvuru yapmaları gerekir.

Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin İstenen Evraklar

  • Elektronik Davetiye. ID numarası.
  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrası 3 ay süreyle geçerliliği devam eden pasaport ve pasaporta vize işlemi yapılabilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır.

  • Vize başvuru formu.

Eksik evrak bildirimleri e-posta yoluyla yapılacağından forma mutlaka e-posta adresi yazılmalıdır.

  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış (Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği) Almanca tercümesi.
  • Planlanan seyahat tarihleri.
  • 2 adet fotoğraf.

Yeni çekilmiş olduğunuz biyometrik özelliklere sahip fotoğraf. (3X5 4X5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır.) Arka fonu beyaz, kişinin yüz çehresi (yüz, alın, kulak ve boyun) açık olmalı ve net olarak görülmelidir. Gözlük çıkarılmalıdır. Dini sebeplerden ötürü fotoğraflar başörtülü olarak çekilebilir. Fotoğrafların bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Diğer fotoğraf başvuruya eklenecektir.

  • Pasaportun fotokopisi ve eski vizelerin fotokopileri.
  • Seyahat amacını ve gerekçesini anlatan Almanca dilekçe. Talep edilmesi durumunda firmamız tarafından düşük fiyat garantisi ile sizlere sağlanacaktır.
  • Başvuru sahibi, varsa eşi, bekar ise anne babasının üzerine olan tapuların ve kira kontratlarının fotokopileri
  • Seyahat sağlık sigortası.

Bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan en az 30 bin Euro teminatlı seyahat ve kaza sigortası.

  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler.

Son 3 aya ait hesap hareketlerini gösteren banka dökümü, veya hesap cüzdanlarının asılları.

  • Uçak / Otobüs / Tren rezervasyon belgesi veya özel araçla seyahat edilecekse aracın ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyetle birlikte seyahat güzergahının detaylı bir planı.

Başvuru Sahibi Bordrolu Çalışan ise ilaveten:

  • İş yerinden izin belgesi.

Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış işveren mektubu (izin onayı olan). Mektupta sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin pozisyonu ve ismi, başvuru sahibinin göreve başladığı tarih, seyahat süresi ve çalışanın pozisyonu yer almalıdır.

  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü barkotlu olmalıdır.
  • Son 3 aylık Maaş bordroları kaşeli ve imzalı olmalıdır.
  • Maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü (Maaşını elden alanlar için şirket müdürü tarafından onaylı maaşını elden almaktadır yazısı.) Almanca tercümesi.
  • Şirket imza sirküleri, fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,
  • Vergi levhası

Başvuru Sahibi İş Yeri Sahibi ise ilaveten:

  • -4/b Bağkur Hizmet Dökümü (Barkotlu olmalıdır)
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası,
  • Vergi levhası.
  • Oda Kayıt ve Faaliyet belgesi aslı ve Almanca Tercümeleri. Almanca tercümeler talep edilmesi durumunda düşük fiyat garantisi ile bu hizmet sizlere sağlanacaktır.
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış masrafların şirket ve şahsı tarafından karşılanacağına dair şirketin kaşesi ve imzasının da bulunduğu talep dilekçesi. Almanca tercümesi.
  • Şirketin ve şahsının son 3 aylık banka hesap dokümanları (Banka memuru tarafından imzalanmış olması gereklidir.)

 

Başvuru Sahibi Emekli ise ilaveten:

  • Emekliler için: Emekli maaşlarını gösteren belge.

Banka hesap özetleri ya da emeklilik cüzdanı veya SGK' dan son ayın maaş bordrosu.

  • Emekli maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü

 

Başvuru Sahibi Çiftçi ise ilaveten:

  • Bağkur Hizmet Dökümü (e-devletten barkotlu çıktısı)
  • Çiftçiler için: bağlı olduğu ziraat odasınca verilmiş çiftçilik belgesi.
  • Üzerine olan hayvanların kayıt belgeleri
  • Üzerine olan tarlaların tapu fotokopileri
  • Son 3 aylık banka hesap dökümleri

 

Başvuru Sahibi Öğrenci ise

  • Öğrenci belgesi
  • Kendi geliri yoksa evin geçimini sağlayan kişiden noter onaylı bir taahhütname, mali evraklar ve iş evrakları.
  • Reşit olmayan kişiler için: Yalnız veya anne ve babasının her ikisinden birisinin öğrenci ile birlikte seyahat gerçekleştirmeyecek olması durumunda Türkiye'de bulunan velinin veya velilerin noterden onaylı velayet hakkı belgesi, vermiş olduğu seyahat izni. (Muvafakatname)

 

Başvuru Sahibi Ev Hanımı ise ilaveten:

  • Başvuru sahibi herhangi bir gelire sahip değilse, eşinin ya da ebeveynlerinin ya da aile üyesinin masrafları üstlendiğine dair dilekçe ve gelir evrakları.

 

Kültürel Vize:

Avusturya Büyükelçiliği tarafından verilen kültürel vize yabancı ülke vatandaşlarının sınırlı sürelerde Avusturya’yı ziyaret etmelerini amaçlamaktadır. Bu vize kategorisi, kültürel etkinlikler, spor müsabakaları gibi aktiviteleri gerçekleştirmek amacıyla Avusturya’yı ziyaret etmeyi planlayanlar içindir. Vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin işlemlerinin uzamaması için bu kategoriye ait evrakları hazırlamaları gerekmektedir.

Kültürel Vize İçin İstenen Evraklar

  • Pasaportun aslı.

Seyahat sonrası 3 ay süreyle geçerliliği devam eden pasaport ve pasaporta vize işlemi yapılabilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden eski olmamalıdır.

  • Vize başvuru formu.

Eksik evrak bildirimleri e-posta yoluyla yapılacağından forma mutlaka e-posta adresi yazılmalıdır.

  • Planlanan seyahat tarihleri.
  • 2 adet fotoğraf.

Yeni çekilmiş olduğunuz biyometrik özelliklere sahip fotoğraf. (3X5 4X5 cm, baş çene arası 36 mm ve göz aralığı ise 8 mm olmalıdır.) Arka fonu beyaz, kişinin yüz çehresi (yüz, alın, kulak ve boyun) açık olmalı ve net olarak görülmelidir. Gözlük çıkarılmalıdır. Dini sebeplerden ötürü fotoğraflar başörtülü olarak çekilebilir. Fotoğrafların bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Diğer fotoğraf başvuruya eklenecektir.

  • Pasaportun fotokopisi ve eski vizelerin fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Elektronik davetiye ID numarası.
  • Kültürel etkinliklere katılımı kanıtlayacak nitelikte organizatörün davetiyesi veya kültürel hizmeti arz eden kişisel anlaşmalar veya katılım davetiyeleri.
  • Spor etkinliklerine katılmak için Avusturyalı spor kulüplerinin davetiyesi veya spor etkinliğine katılım onay belgesi ya da masraf üstlenme onay belgesi.
  • İş yerinden izin belgesi.

Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış işveren mektubu (izin onayı olan). Mektupta sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin pozisyonu ve ismi, başvuru sahibinin göreve başladığı tarih, seyahat süresi ve çalışanın pozisyonu yer almalıdır.

  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü.

Başvuru sahibine ait olan sigorta kaydını gösteren belge ve sigorta bildirgesinin dökümü.

  • Maaş bordroları.

Son 3 ayın maaşını gösteren belgeler.

  • Çalışan ya da şirket sahipleri için:

- Şirketin ticaret odası kaydı,

- Şirket imza sirküleri,

- Ticaret sicil gazetesinin kopyası,

- Vergi levhası.

  • İkametgah belgesi.
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış (Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği) Almanca tercümesi.
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler.

Son 3 aya ait hesap hareketlerini gösteren banka dökümü, bankanın imza sirküleri veya hesap cüzdanlarının asılları.

  • Emekliler için: Emekli maaşlarını gösteren belge.

Banka hesap özetleri ya da emeklilik cüzdanı.

  • Çiftçiler için: bağlı olduğu ziraat odasınca verilmiş çiftçilik belgesi.
  • Öğrenciler için:

- Öğrenci belgesi,

- Kendi geliri yoksa evin geçimini sağlayan kişiden noter onaylı bir taahhütname, mali evraklar ve iş evrakları.

  • Uçak / Otobüs / Tren rezervasyon belgesi veya özel araçla seyahat edilecekse aracın ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyetle birlikte seyahat güzergahının detaylı bir planı.
  • Seyahat sağlık sigortası.

Bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan en az 30 bin Euro teminatlı seyahat ve kaza sigortası.

  • Otel rezervasyonunu gösteren belge.
  • Başvuru sahibi herhangi bir gelire sahip değilse, eşinin ya da ebeveynlerinin ya da aile üyesinin masrafları üstlendiğine dair yazı ve evraklar.
  • Yalnız seyahat gerçekleştirecek reşit olmayan kişiler için: velinin noterden onaylı velayet hakkı belgesi ve vermiş olduğu seyahat izni.
  • Vize başvurusuyla ilgili açıklama yapmak ya da iletilmek istenen durumları anlatan Almanca veya İngilizce yazılmış olan imzalı ve tarihli dilekçe.