90 gün altı Avusturya Schengen vizesi başvuru öncesi, ziyaret amacınızı ve hangi vize tipine başvuru yapmanız gerektiği konusunda bilgi sahibi olmanız gereklidir. AB ülkeleri, AEA ülkeleri, İsviçre ve Avusturya’nın ikili anlaşmalarla vize şartını kaldırdığı ülkelerin vatandaşları vizeden muaftır. Diğer tüm ülkelerin vatandaşlarının Avusturya’ya girebilmesi ancak vize şartına bağlıdır. 90 gün altı Avusturya Schengen vizesi ile diğer 27 Schengen üye ülkelerine de giriş anahtarına sahip olacaksınız.
90 gün altı Avusturya Schengen vizesi başvuruları Avusturya başkonsolosluğunun yönlendirmiş olduğu aracı kurum vasıtası ile yapılabilmektedir. Avusturya başkonsolosluğu yalnız ulusal vize (D Vize) Aile birleşimi ve çalışma vizesi başvurularını kabul etmektedir.
Önemli:
Avusturya Başkonsolosluğu veya aracı firmalardan yapılacak olan vize başvuru öncesinde randevu alma zorunluluğu bulunmaktadır. Konsolosluk veya biyometri randevularınız için firmamızı arayarak destek alabilirsiniz. İletişim. 0850 885 2521 numaralı hattımızdan sağlanmaktadır.
Avusturya, vize başvuru merkezleri konusunda bölge sınırlaması uygulamaktadır. Başvuru sahipleri Ankara, Antalya, Bodrum, Gaziantep, İzmir, Trabzon illerinde ikamet ediyorsa, illerinde bulunan merkezler aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilirler; diğer illerde ikamet edenlerin İstanbul Harbiye, Altunizade veya Bursa ofislerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Davet mektupları, Avusturya’dan Türkiye’deki Avusturya Elçiliği / Konsolosluğuna gönderilir. Başvuru yaptığınızda davet mektubu için verilen ID referans kodunun bildirilmesi yeterli olur.
Uçak biletini vize onaylanmadan almanız zorunlu değildir. Sadece seyahat rezervasyonunuzu gösteren bir belge sunmanız vize başvurusu aşamasında yeterli olur. Vize onaylanmadan uçak biletinizi satın almak istiyorsanız, havayolunun uçak bileti iptal politikasını kontrol etmenizi öneririz.
Hayır, randevusuz başvurular kesinlikle kabul edilmemektedir. Sadece sağlık sorunu veya ölüm gibi acil durumlarda kabul edilebilmektedir.
Evet, Avusturya’ya vize başvurusunda bulunacak herkesin, her başvurusunda parmak izi verme zorunluluğu vardır.
Schengen Bölgesi, 26 ülkenin yaptığı bir anlaşma ile oluşmuştur. Bu anlaşma ile, söz konusu ülkelerin vatandaşları Schengen sınırları içinde tek bir ülke gibi serbest dolaşabilir. Schengen Vizesi, Schengen ülkeleri tarafından, bölgeye dahil olmayan ülke vatandaşları için düzenlenen, bölge dahilinde sınırlı sürelerle ziyarete olanak sağlayan belgedir. Bu vize ile tek seferde 90 günden uzun süre Schengen bölgesinde kalınamaz. Eğer Schengen bölgesinde uzun süre kalmayı planlıyorsanız uzun dönem vizeye başvurmanız gerekmektedir.
İstanbul Avusturya Konsolosluğu evlenmeden önceki soy ismin yer aldığı pasaportla başvuruyu kabul etmemesine rağmen, Ankara Avusturya Büyükelçiliği kabul etmektedir.
Sadece gideceğiniz hedef ülke Avusturya ise Avusturya Büyükelçiliği / Konsolosluğuna vize başvurusu yapabilirsiniz.
Başvuruyu yapmış olmanız vize alacağınız anlamına gelmez, bu konuda hukuki bir hakkınız bulunmaz.
Avusturya üzerinden almış olduğunuz Schengen vizesi ile diğer Schengen ülkelerine giriş yapmak istediğinizde, o ülkeye giriş yapabilmek sınır kontrolünün inisiyatifindedir.
Vize başvuruları seyahatin başlangıcından en az 4 hafta, en çok 3 ay önce yapılmalıdır.
Kendi dilinizdeki tüm evraklar, Almanca ya da İngilizce tercümeleriyle teslim edilmelidir.
Vize işlemleri seyahatinizin niteliğine göre 6 ile 14 iş günü arasında bir sürede tamamlanır. Özel durumlarda bu süreç birkaç haftaya kadar uzayabilir.
Avusturya başkonsolosluğu başvuru sahibinden her zaman yeni evraklar isteme hakkına sahiptir.
12 yaşından küçük çocukların şahsi olarak başvuruda bulunmalarına gerek yoktur.
Sahte evrak veya yanlış bilgi vermek başvurunun reddine neden olur.
Eksik başvurular çok uzun süreç gerektirebilir ya da başvurunuz geri çevrilir.
Daha önce Avusturya için vize almamış kişiler, tüm evraklarını orijinal ve fotokopi olarak başvurusuna eklemelidir.